< Terug naar overzicht

Jong, digitaal en creatief IT-talent ontwikkelt zelf apps om werk te vinden

Jobsites, professionele netwerksites, mobile apps,... Er zijn al heel veel mogelijkheden om een job te vinden. Maar welke tools gebruiken jongeren zélf graag? De VDAB daagde samen met Agoria-Mobile Monday, e-IB (e-government ICT-beheer) en Open Knowledge Foundation jongeren uit om zelf hun 'ideale' applicatie te ontwikkelen. Vijf genomineerden hebben hun inzending verdedigd voor een een vakjury in het Vlaams Parlement.

De ploeg van Erasmushogeschool Brussel won de hoofdprijs (2000 euro), en de prijs voor beste design en gebruiksvriendelijkheid. Tien studenten uit het tweede jaar vormden samen een multidisciplinaire ploeg. De jury loofde hun app als de ‘meest complete toepassing’ die bovendien ook nog eens was ‘afgetoetst bij het werkveld’.

De tweede prijs én de prijs voor meest creatieve toepassing ging naar Collin Van der Vorst en Sander Huysmans van Thomas More Mechelen. Jasper Desmadryl, Arne Claerebout en Matt Vandepitte van Howest wonnen de derde prijs. Open Knowledge Foundation reikte de prijs voor de meest open toepassing uit aan Sven Lenaerts met zijn project ‘Werklens’.

Opvallend was dat de jongeren sterk inzetten op data uit social media zoals Facebook en LinkedIn, vaak gekoppeld aan geografische toepassingen. De jury toetste niet alleen het concept en de uitwerking van de voorstellen, maar ook hun kijk op eventuele verdere ontwikkeling en commercialisering.

Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder van de VDAB: "Deze studenten hebben inspirerend en indrukwekkend werk verricht, waar we heel wat van leren. Dit helpt ons om jongeren beter te bereiken via kanalen en concepten die hen aanspreken."

Het enthousiasme wordt gedeeld door Baudouin Corlùy, directeur van de ICT-sector van Agoria: “De IT-sector telt heel diverse jobmogelijkheden en het ontwikkelen van apps zal enkel aan belang winnen. Ons land telt momenteel al zo’n 400 professionele app-ontwikkelaars en dat aantal groeit constant. Misschien zijn de winnaars van vandaag wel de app-ontwikkelaars en app-entrepreneurs van morgen?”

“Apps For VDAB en de hoeveelheid aan conceptvoorstellen maken duidelijk dat we stappen vooruit zetten en dat open data een middel zijn om sociale en economische meerwaarde ook in Vlaanderen te creëren”, aldus Pieter Colpaert, voorzitter OFKN België en Noël Van Herreweghe van DAB Vlaanderen.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen