< Terug naar overzicht

‘Jobtimisme’: always look on the bright side of life!

Een nieuwe ‘barometer’ voor ‘jobtimisme’ – wat vinden ze tegenwoordig toch allemaal uit – leert dat het niet slecht gaat met het werkoptimisme van werknemers, hoewel bij een substantieel deel corona knaagt aan de vooruitzichten. Wie het positief blijft bekijken, slaagt er beter in de nieuwe manier van werken op te pikken.

De enquête werd in opdracht van een HR-dienstverlener door een onderzoeksbureau uitgevoerd bij een representatief staal van 1.050 personen. Wie zijn of haar optimisme acht op tien of hoger scoort, is optimist. Wie vijf of lager toekent, is pessimist. De anderen zijn mossel noch vis. Zo eenvoudig is het.
De gemiddelde score kwam uit op zeven, niet slecht. Vier op tien respondenten waren uitgesproken optimistisch, twee op tien uitgesproken pessimistisch. Het optimisme is echter bij een op vijf gedaald door corona. Bij een kwart zakte het energieniveau, bij een vijfde de ervaren baanzekerheid en het werkplezier.

Het onderzoek suggereert ook dat optimisten beter gewapend zijn tegen de invloed van corona op het werk. Zij zeggen significant vaker dan de pessimisten dat hun werkplezier, de werksfeer, de teamspirit en het evenwicht werk-privé erop vooruitgingen. Zij hebben meer energie en vertrouwen en zien hun toekomst positiever in. Conclusie: zoek altijd het zonnetje in het leven, of leer het.

Bronnen: iVox, Tempo-Team

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen