< Terug naar overzicht

Jobkanaal: aantal vacatures voor kansengroepen ligt voor op schema

Jobkanaal, het project van het Vlaams Economisch Verbond en de Vlaamse Kamers van Koophandel (Voka) om zogenaamde kansengroepen aan een baan te helpen, heeft na drie maanden werking 1372 vacatures verzameld. Zo is Jobkanaal goed op weg het streefcijfer voor 2003, namelijk 1700 vacatures, vroegtijdig te behalen en zelfs te overschrijden. In 2004 en 2005 worden telkens 6000 vacatures nagestreefd.

Ondernemingen kunnen sinds 7 juli via www.jobkanaal.be vacatures posten. Deze vacatures worden ingezameld door regionale jobconsulenten, die ze op hun beurt verspreiden naar een netwerk van arbeidsbemiddelaars. Na drie maanden werden 1372 vacatures verzameld. Bij de lancering werd vooropgesteld dat Jobkanaal tegen eind dit jaar 1700 vacatures zou halen. De huidige stand laat vermoeden dat de doelstelling vroegtijdig bereikt zal worden. In 2004 en 2005 is het streefcijfer telkens 6000 vacatures.

Jobkanaal heeft als doel werkzoekende allochtonen, personen met een handicap en ouderen meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt. Het is een extra wervingskanaal waar de onderneming gebruik van kan maken, complementair met de bestaande wervingskanalen. Jobkanaal richt zich zowel op vacatures voor hooggeschoolde als laaggeschoolde functies voor kansengroepen, in alle economische sectoren. Het is een project van het VEV en de Kamers van Koophandel in samenwerking met de VDAB, ATB, Federgon, het Steunpunt Lokale Netwerken, de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten en de vzw Gent stad in werking. Het project heeft de steun van de Vlaamse minister voor Werkgelegenheid.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen