< Terug naar overzicht

Jobcrafting vaak ongezond en stresserend voor jonge werknemers

Jonge Belgische werknemers die hun job inhoudelijk aanpassen en personaliseren om hun carrière verder uit te bouwen, kampen met meer stress (+22 procent) en gezondheidsklachten (+57 procent). Toch kan jobcrafting, ondanks de verhoogde werkintensiteit, positief zijn als werknemers op zoek gaan naar taken die ze echt graag doen.

Bijna 1 op de 2 Belgische werknemers (47 procent) personaliseert zijn job inhoudelijk. Dat kan positief zijn, want het verhoogt de productiviteit, de tevredenheid, de betrokkenheid, het engagement, de innovatie én de ondernemingszin. Maar jobcrafting verhoogt ook de werkintensiteit met 43 procent. Dat blijkt uit onderzoek van HR-dienstverlener Securex in het kader van de Securex Leerstoel (Universiteit Gent) bij 1754 Belgische werknemers.

Ambitie nekt jonge jobcrafters

Bij jonge werknemers (althans, jonger dan 40 jaar) leidt jobcrafting tot een toename van stress (+13 procent) en gezondheidsklachten (+23 procent). Het verschil is groot met 40-plussers, die geen extra stress of gezondheidsklachten ervaren als ze hun job personaliseren.

Jongeren doen dan ook meer dan ouderen aan jobcrafting, wegens hun carrièremogelijkheden (+17 procent). En het zijn net deze jobcrafters die meer stress ondervinden (+22 procent), meer gezondheidsklachten rapporteren (+57 procent) en een hogere werkintensiteit ervaren (+27 procent). In zekere zin creëren deze jongeren dus zelf hun stress.

Jobcrafters, focus op plezier

In vergelijking met jongeren, doen 40-plussers 11 procent meer aan jobcrafting met het oog op een betere werk-privébalans. Ondanks het feit dat zij verklaren dat hun werkintensiteit stijgt met 33 procent, noteren zij geen extra stress, noch gezondheidsklachten. Ook bij jongeren die hun job aanpassen voor een betere werk-privébalans, blijven werkintensiteit en stress onveranderd, maar doen zich wel meer gezondheidsklachten (+31 procent) voor.

Hermina Van Coillie, HR Research Expert bij Securex, concludeert: “De oplossing? Focus op plezier in je werk. Want je job personaliseren om plezier te maken, levert heel wat positieve resultaten op voor werknemer én werkgever, zonder dat de werkintensiteit, stress of gezondheidsklachten toenemen. Mijn aanbeveling is dus om te focussen op wat je graag doet, eerder dan op externe factoren zoals werk-privébalans en carrière. En misschien komt de rest dan wel vanzelf.”

Bron: Securex (securex.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen