< Terug naar overzicht

Jobbeurs op luchthaven helpt honderden aan werk

De eerste jobbeurs op de luchthaven Brussels Airport in Zaventem in september 2007 was een ongezien succes. Zo’n 3500 personen bezochten de beurs en zowat 260 onder hen oefenen nu al een nieuwe job uit. Dat aantal zal nog oplopen tot 600.

Uit een rondvraag van de lokale werkwinkel van Zaventem, die de jobbeurs organiseerde in samenwerking met Brussels Airport Company (BAC), blijkt dat nu al honderden vacatures ingevuld zijn van de 1500 die door 90 bedrijven werden aangeboden. In totaal vonden er eind november al zo’n 260 personen werk op de jobbeurs. “En dat aantal zal oplopen tot bijna 600, omdat er bijvoorbeeld nog veel werkzoekenden in een sollicitatieprocedure zitten”, luidt het. De helft van de aanwervingen gebeurde bij bedrijven die actief zijn op en rond de luchthaven.

De gemeente Zaventem organiseert met haar lokale Werkwinkel jaarlijks een jobbeurs waar bedrijven uit de regio hun vacatures konden voorstellen. Omdat een aantal luchthavenbedrijven vorige zomer hun beklag deed dat ze voor een 600-tal jobs geen geschikt personeel vond, kwam het tot een samenwerking tussen de gemeente en haar Werkwinkel, Voka en Brussels Airport Company.


(Bron: Trends)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen