< Terug naar overzicht

Jobaanbod blijft sterk stijgen

In mei 2018 werden 24.855 vacatures rechtstreeks aan de VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 4% meer dan in mei 2017.

In de voorbije twaalf maanden ontving de VDAB 271.215 vacatures. Dat is 12% meer dan in de periode van twaalf maanden daarvoor (juni 2016 – mei 2017). Het aantal vacatures dat aan de VDAB gemeld wordt, blijft stijgen.

De voorbije twaalf maanden werden er vanuit de sectoren ‘Textiel, kleding en schoeisel’, ‘Bouw’ en ‘Vervaardiging van machines en toestellen’ veel meer vacatures gemeld dan in dezelfde periode van twaalf maanden daarvoor. Door de toegenomen vraag vanuit de secundaire sector zal het probleem om geschikt personeel te vinden voor de technische knelpuntberoepen alleen maar groter worden. Ook vanuit de kleinere ‘Primaire sector’ werden de laatste twaalf maanden meer vacatures ontvangen.

Vanuit de sectoren ‘Informatica, media en telecom’, ‘Vervaardiging van bouwmaterialen’, ‘Grafische nijverheid, papier en karton’ en ‘Transport, logistiek en post’ werden minder vacatures gemeld dan in dezelfde periode vorig jaar. Werkgevers uit de sector ‘Gezondheidszorg’ meldden iets meer vacatures, maar de groei blijft toch ver onder de globale stijging van 12%.

Bron: VDAB (vdab.be)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen