< Terug naar overzicht

Job@ lanceert ‘ondernemersplan’

De voorjaarsmarketingcampagne van Job@ ging gisteren van start met de voorstelling van een ‘ondernemersplan’. Dit eveneens op de politiek-economische actualiteit toegesneden initiatief volgt het ‘banenplan’ van 2003 op. Het ondernemersplan bevat zeven actiepunten en krijgt de steun van de werkgeversorganisaties Unizo, VBO en Voka.

Het ondernemersplan vormt een combinatie van informatie en stimulansen om gebruik te maken van arbeidsmarktservices die verstrekt worden door Job@ en enkele partners. Een kort overzicht (details vindt u op www.jobat.be/ondernemersplan).

Samen met De Vlerick Leuven Gent Management School wordt de competitiviteit van de Belgische bedrijfswereld onderzocht via het World Economic Forum. Daarvoor worden 2000 bedrijfsleiders geënquêteerd. Rapportering volgt in Job@.
100 werklozen kunnen genieten van een gratis outplacementtraject. Een onafhankelijke jury van HR-managers selecteert na een oproep in de media 100 werklozen die naderhand door ADV Consult worden begeleid naar een nieuwe baan. Bij de selectie wordt rekening gehouden met spreiding qua regio, opleiding en leeftijd. Niet weerhouden kandidaten kunnen hun cv kosteloos in Job@ plaatsen.
Een tussenkomst van 2500 euro in de werkgeversbijdrage voor 55-plussers, gerekruteerd via Job@, moet de aanwerving van oudere werknemers aantrekkelijker maken.
Bedrijven die zich voor eind april professioneel laten begeleiden door een selectiekantoor, aangesloten bij de beroepsorganisatie Federgon RSS, ontvangen een consultancycheque van 500 euro, indien ze ook in Job@ adverteren.
Door portretten van starters te publiceren, wil Job@ interessante businessideeën onder de aandacht brengen van potentiële investeerders.
Job@ publiceert suggesties van ondernemers voor administratieve vereenvoudiging, met het bijhorende antwoord van de bevoegde staatssecretaris Vincent Van Quickenborne (VLD).
Ten slotte introduceert Job@ een advertentiecombinatie voor technische en praktische functies met huis-aan-huis-blad Passe Partout.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen