< Terug naar overzicht

Job in de modewereld toch niet zo glamoureus

Een job in de modewereld wordt vaak met glitter en glamour geassocieerd. Toch maar zo’n job niet gelukkig. Minder dan de helft van de medewerkers uit de mode-industrie zijn blij met hun job.

Dat blijkt uit een enquête van het New Yorkse castingbureau 24Seven bij 1.300 mensen werkzaam in de mode-industrie naar hoe tevreden ze zijn met hun baan. Slechts 49 procent zegt blij te zijn met zijn huidige job. Vorig jaar was dit nog 51 procent en twee jaar geleden zelfs 60 procent. Een kleine minderheid, 14 procent, is dolgelukkig met een modebaan.

Het is dan ook geen verrassing dat 86 procent uitkijkt naar een andere professionele uitdaging. Vorig jaar keek 76 procent van de ondervraagden uit naar een andere job.

De grote ontevredenheid kan niet verklaard worden door het loon, dat is met zes procent gestegen in vergelijking met vorig jaar. Een derde van de respondenten verdient zelfs tien procent meer.

Een mogelijke verklaring waarom mensen die in de mode werken niet gelukkig zijn met hun baan is dat het moeilijk is die gescheiden te houden van hun privéleven. Zo wordt van medewerkers verwacht dat ze dag en nacht bereikbaar zijn en op de hoogte zijn van de allerlaatste nieuwtjes die gedeeld worden op sociale media.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen