< Terug naar overzicht

Job hindert privéleven bij zes op de tien Vlamingen

Zes op de tien werknemers in Vlaanderen vinden de eisen van hun job (soms) hinderlijk voor hun gezinsleven. Eén op de drie vindt dat de eisen van het gezinsleven het beroepsleven hinderen. Dat blijkt uit een studie van het Steunpunt Gelijkekansenbeleid van de Universiteit Hasselt.

Voor 46,1 % van de ondervraagden is het werk ‘soms’ hinderlijk voor het gezinsleven, voor 14,1% ‘vaak’ en voor 1,5% ‘altijd’. Uit het onderzoek van de Universiteit Hasselt (gepubliceerd in het tijdschrift Over.Werk) komt verder naar voren dat bedienden vaker last hebben van een werk-privéconflict dan arbeiders. Bij zelfstandigen is dat ook meer het geval dan bij werknemers en bij leidinggevenden meer dan bij uitvoerenden.

Ten gevolge van de grotere verantwoordelijkheid in het gezin vinden vrouwen doorgaans meer dan mannen dat de eisen van de job hun gezinsleven beïnvloeden.

Ook mensen die lange dagen werken, die hun werk mee naar huis moeten nemen om het af te krijgen en die onder zware tijdsdruk of fysieke druk staan op de werkvloer, ervaren een grotere invloed van het werk op de privésfeer.


(Bron: Trends)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen