< Terug naar overzicht

“Je moet het groot durven zien, passie hebben, maar ook mentaal weerbaar zijn”

Door de cultuur te laten meegroeien en de vele aanwervingen te integreren in een voortdurend bewegend ecosysteem, wil Peter Geiregat, VP People bij Showpad, de fundamenten leggen om tegen 2020 van 30 naar 100 miljoen te groeien. Het is geen kleine uitdaging.

Showpad maakt software die de brug slaat tussen sales en marketing om voor meer omzet te zorgen, een betere ervaring voor de koper te bieden en inzicht te geven in welke marketingcontent het meest effectief is.

De snelgroeier, pas in 2011 opgericht, heeft een jaarlijkse omzet van 30 miljoen dollar en telt wereldwijd 250 medewerkers. Van die 250 zijn er 150 aan de slag in thuisbasis Gent, waar nog steeds alle engineering gebeurt. In de VS werken een honderdtal mensen in San Francisco, Portland en Chicago, waar de nieuwe hub voor de VS wordt uitgebouwd. Daarnaast zijn er in Europa kantoren in Londen en Nederland, nog deze maand mei opent ook een nieuw kantoor in München de deuren.

In het coverinterview in HR Square van mei vraagt Timothy Vermeir aan Peter Geiregat (gefotografeerd door Hendrik De Schrijver) op een bepaald moment in hoeverre de ambitie om boven de 100 miljoen dollar uit te groeien afhangt van het vinden van voldoende medewerkers.

 

Peter Geiregat: “Het is zeker één van de uitdagingen vandaag: gaan we die 100 mensen die we in Europa zoeken dit jaar ook vinden? We zijn verankerd in Gent en gaan hier niet weg. Een deel van de oplossing bestaat erin dat we ook internationaal gaan aanwerven. Neem nu Booking.com: zij hebben in Nederland 1000 ingenieurs, maar van hen komt 90 procent van buiten de EU. We hebben nu al 18 nationaliteiten in Gent, wat heel erg goed aansluit bij de open cultuur van Showpad. Een nog grotere uitdaging blijft hoe je al die nieuwe medewerkers integreert in een complex en voortdurend bewegend organisme en hen succesvol maakt.”

Naast de kwantitatieve uitdaging is er ook een kwalitatieve. Hoe zorg je ervoor dat je aan dat hoge tempo ook góede medewerkers aanwerft?

Peter Geiregat: “We hebben zeer gestructureerde aanwervingsprocessen waarin we op voorhand heel goed definiëren wie er in de jury zetelt en wie welke aspecten voor zijn rekening neemt. We volgen alles ook op in ons ‘application tracking system’. Er zijn specifieke checks omtrent de culturele aspecten, maar we werken ook met persoonlijkheidstesten en gaan goed na wat voorspellende waarde heeft. We kijken tevens uitgebreid naar referenties en zeker voor de commerciële kant werken we met ‘sales potential tests’. We gebruiken ook ‘work samples’: salesmedewerkers moeten pitchen, ontwikkelaars moeten hun code-skills tonen.

Ik heb 5 jaar als Europese HR Director bij Russell Reynolds gewerkt, waar ik onder meer de rekrutering deed van alle Europese consultants. Daar hadden we data die 15 jaar teruggingen en ons leerden wat werkt en wat niet. Zo konden we bepalen hoeveel procent kans er was dat iemand, ook al vind je hem fantastisch, werkelijk succesvol zal blijken te zijn in zijn job. Het ging niet zo ver, dat we alleen op basis daarvan beslissingen namen, maar we gebruikten die gegevens wel om een hiringmanager te waarschuwen wanneer een bepaalde aanwerving een hoog risico inhield.

Hier bij Showpad trainen we al onze managers in het selectieproces. Een open interview heeft een voorspellende waarde van 0,14, terwijl dat voor een gestructureerd interview 0,28 is, en dus is het belangrijk dat iedereen weet dat we niet enkel op ‘gut feeling’ van één hiringmanager gaan aanwerven.”

Wilt u het volledige interview lezen? Dat kan door lid te worden van HR Square. U ontvangt dan niet alleen het tijdschrift, maar hebt ook toegang tot de website met het hele archief én u geniet stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Nathalie Dierickx, nathalie.dierickx@hrsquare.be, 0474 97 07 43.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen