< Terug naar overzicht

Janssen Pharmaceutica volgt zichzelf op als meest aantrekkelijke Belgische werkgever

Voor de zevende keer op rij maakte Randstad de resultaten bekend van zijn onderzoek naar de aantrekkelijkheid van bedrijven als werkgevers. Ook in 2007 is Janssen Pharmaceutica de meest aantrekkelijke werkgever in België.

Daarmee volgt het bedrijf zichzelf op en wint het opnieuw de Randstad Award. Janssen is het enige bedrijf dat dit jaar kon standhouden in de top drie. Ondanks een vrij sterke daling inzake aantrekkelijkheid, blijft de voorsprong op het nummer twee Fortis vrij groot. Fortis plukt de vruchten van een goed uitgekiende rekruteringsaanpak in de loop van 2006. Over de jaren heen heeft het bedrijf de grootste progressie gemaakt in de rangschikking van de meest aantrekkelijke werkgevers. Pas vorig jaar kwam het voor het eerst in de top 20. Op het gebied van financiële zekerheid en evenwicht werk-privé haalt het de hoogste score van alle bedrijven.

Solvay is het nieuwe nummer drie. De gedeeltelijke transformatie van een chemisch naar een farmaceutische bedrijf, is wellicht een belangrijke reden voor de vooruitgang. De goede prestatie op de beurs kan ook een rol spelen.

In de loop van 2006 werden 10.000 personen tussen 18 en 65 jaar ondervraagd. De respondenten moesten hun mening geven over de aantrekkelijkheid als werkgever van de 155 grootste Belgische bedrijven. Daarbij dienden de respondenten niet alleen aan te geven of ze al of niet in het betreffend bedrijf zouden willen werken, maar werden ook de verschillende factoren beoordeeld die de aantrekkelijkheid van een bedrijf bepalen. De belangrijkste factor is loon, gevolgd door de gepercipieerde werkzekerheid en de financiële gezondheid van het bedrijf. Dan volgen in dalend belang: de werksfeer, de inhoud van de jobs, het evenwicht werk-privé en de toekomstmogelijkheden in het bedrijf. De belangrijkste structurele evolutie op langere termijn is het stijgend belang van het loon.

De farmaceutische sector blijft ook dit jaar de aantrekkelijkste, hoewel drie farmaceutische bedrijven die vorig jaar nog in de top 10 stonden uit de top 20 verdwijnen. Ook winnaar Janssen Pharmaceutica komt niet meer in de buurt van de vorig jaar behaalde recordscore. De mediasector houdt stand op de tweede plaats. De respondenten waarderen in deze sector vooral de werksfeer, de inhoud van de jobs en de aandacht voor milieu en maatschappij. Op plaats drie staat de bank- en verzekeringensector, nagenoeg ex aequo met de sector informatica en consultancy.

Van alle factoren die de aantrekkelijkheid bepalen, scoren de grootste Belgische bedrijven het best op de financiële gezondheid en de kwaliteit van het management. De zwakste scores gaan naar zorg voor maatschappij en milieu, de werksfeer en het evenwicht werk-privé. Een bedrijf dat iets wenst te doen aan zijn aantrekkelijkheid weet meteen rond welke punten een beleid kan worden gevoerd.


Wenst u uw persbericht gepubliceerd te zien in deze rubriek? Informeer naar de condities bij Pascal Op de Beeck, tel. 053/60.56.72, pascal@hrsquare.be.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen