< Terug naar overzicht

Janssen Pharmaceutica en Meat&More winnen ‘Talent Mobillity Award’ van Ascento

Janssen Pharmaceutica en Meat&More hebben de eerste editie van de ‘Talent Mobility Award’ van HR-dienstverlener Ascento gewonnen. Deze twee organisaties werden door een professionele jury verkozen als meest wendbare organisaties van België.

Janssen Pharmaceutica en Meat&More haalden het daarmee van Center Parcs Europe, FOD Financiën en het Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen. Door twee winnaars te kiezen, toont Ascento aan dat positieve en duurzame inzetbaarheid van werknemers mogelijk is in elke organisatie, van een kmo zoals Meat&More tot een multinational zoals Janssen Pharmaceutica. De ‘Talent Mobility Award’ werd overhandigd door Geert Volders, directeur Ascento, en topzeilster Evi Van Acker, ambassadrice van de award. Het is de eerste keer dat Ascento de ‘Talent Mobility Award’ organiseert. Met deze gloednieuwe award wil Ascento bedrijven in de kijker zetten die inzetten op en oog hebben voor talent binnen hun organisatie. HR Square was mediapartner van deze editie.

Geert Volders, directeur Ascento: “Op basis van de vooropgestelde selectiecriteria was er een ex-aequo tussen Janssen Pharmaceutica en Meat&More. Na lang beraad hebben we met de jury unaniem beslist om niet één, maar twee winnaars te kiezen. Hoewel deze twee bedrijven zeer uiteenlopende cases hebben, tonen zij met fierheid en enthousiasme aan hoe positieve en duurzame inzetbaarheid van talenten een absolute meerwaarde voor elk bedrijf kan zijn. Wij hopen dat de combinatie van deze twee cases andere bedrijven zal inspireren.”

Janssen Pharmaceutica (Beerse)

Janssen Pharmaceutica werd opgericht in 1953 en behoort vandaag tot de meest innovatieve farmaceutische bedrijven van de wereld. In België worden 4600 mensen tewerkgesteld, verspreid over vestigingen in Beerse, Geel, Olen, Merksem, Diegem en La Louvière. Om haar medewerkers te ondersteunen in het uitbouwen van een wendbare en duurzame loopbaan, opende de onderneming in 2013 het Talent Fit Center, een centrum voor loopbaanbegeleiding in eigen huis.

Via onder meer loopbaancoaching helpt dit traject medewerkers die op een kruispunt zitten in hun carrière, of die de balans willen opmaken rond waar ze staan en waar ze naartoe willen. Ook medewerkers wiens functie wegvalt door organisatorische wijzigingen kunnen instappen in het traject voor loopbaancoaching. Gedurende twee jaar krijgen zij de kans om hun loopbaanrugzak verder aan te vullen met tijdelijke opdrachten en kunnen ondertussen, onder begeleiding van het ‘Talent Fit Center’, uitkijken naar een nieuwe positie binnen Janssen Pharmaceutica.

Meat&More (Aalter)

Meat&More is een vleesverwerkend bedrijf met twee winkelformules: Buurtslagers en Bon’Ap. Het bedrijf is actief in alle stappen van de logistieke voedselketen: van inkoop, over verwerking tot verkoop en telt ruim 1000 werknemers. Meat&More heeft meer dan 130 slagerijen in supermarkten van de ketens Lidl, Smatch, Delhaize en Carrefour, alsook 22 onafhankelijke maaltijdwinkels onder de naam Bon’Ap. Het ambitieuze bedrijf, dat een case indiende vanuit de productieafdeling, heeft een cultuur geïnstalleerd van open communicatie en interne mobiliteit.

De visie hierbij is duidelijk: “De juiste mens op de juist plaats, waar hij zich thuis voelt”. Om dit te kunnen bereiken, moesten leidinggevenden meer tijd kunnen besteden aan hun medewerkers. Het gevolg was dat bepaalde operationele taken, zoals productieplanning, uit het takenpakket van de leidinggevenden werden gehaald. De leidinggevenden werden gestimuleerd en gecoacht om dagelijks met hun medewerkers in gesprek te gaan, ambities te bespreken en kansen te bieden. Wat begon als een project, is intussen uitgegroeid tot een bedrijfscultuur en is ingebed in het DNA van Meat&More. Het resultaat is er: veel jobrotatie, talrijke verbetervoorstellen ingediend door medewerkers en een sterke collegialiteit onder tevreden medewerkers.

Geselecteerd uit 40 inspirerende cases 

Na uitgebreid juryoverleg kwamen Janssen Pharmaceutica en Meat&More als winnaars uit de bus. 40 bedrijven hadden zich ingeschreven voor de eerste editie van deze ‘Talent Mobility Award’.

De jury bestond uit verschillende onafhankelijke leden, die wendbaarheid van talenten cruciaal vinden binnen een organisatie: Evi Van Acker (zeilkampioene en ambassadrice van de award), Bart Buysse (Directeur-Generaal VBO), Paul Verschueren (Director Research & Economic Affairs Federgon), Jan Van Acoleyen (Chief HR Officer Proximus), Nele De Cuyper (Professor in Arbeids- en Organisatiepsychologie KU Leuven), Geert Volders (Directeur Ascento) en Filip Vanderbeken (Directeur t-interim).

Vanaf oktober deelt Ascento alle cases op www.talentmobilityaward.be. De ‘Talent Mobility Award’ werd immers gelanceerd om een duurzaam HR-beleid te stimuleren en kennis en informatie te verspreiden over hoe organisaties zich kunnen voorbereiden op de uitdagingen van de arbeidsmarkt van morgen.

De cases van de genomineerden:

Bron: Ascento (ascento.be)


Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen