< Terug naar overzicht

IT’ers houden niet van virtuele opleidingen

De bedrijven hebben sinds corona drastisch gesnoeid in hun budgetten voor IT-opleidingen. Dat meldt IT-dienstenleverancier CTG. Het bedrijf noteerde de voorbije maanden tot 60 procent minder opleidingsaanvragen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat is een verontrustende evolutie voor de digitalisering van de bedrijven.

De coronacrisis bracht de digitale transformatie van heel wat bedrijven in een stroomversnelling. Het hielp hen om zich staande te houden. Maar paradoxaal genoeg investeerden zij niet meer, maar net minder in opleidingen voor de eigen IT-professionals. Bedrijven riskeren zo dat hun IT’ers verouderde technologieën en methodologieën gebruiken of dat zij overstappen naar een concurrerend bedrijf, dat wel opleidingsmogelijkheden aanbiedt.

Naast de kleinere budgetten voor IT-opleidingen, speelt ook de vrees om besmet te geraken met het coronavirus een grote rol in de daling van IT-trainingen. Nochtans werden veel opleidingen aangepast aan de huidige omstandigheden. Zo nemen de opleidingen in fysieke lokalen de veiligheidsmaatregelen in acht en zijn de meeste opleidingen verplaatst naar een virtuele omgeving, geleid door een professionele instructeur. Maar dat lijkt niet alle bedrijven en potentiële deelnemers te overtuigen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen