< Terug naar overzicht

Is thuiswerken goed voor de feedbackcultuur?

Thuiswerken zou een positieve invloed hebben op de bedrijfscultuur, suggereert een analyse onder 29.197 gebruikers van een talent enablement platform. Hoewel medewerkers elkaar minder zien, scoren company alignment en feedback nu significant hoger: de scores namen met respectievelijk 6 en 8 procent toe.

De data zouden positieve inzichten in het klimaat op 'de werkvloer' tonen: 8 procent van de werknemers heeft gedurende de ‘intelligente lockdown’ in Nederland meer feedback ontvangen dan in de periode daarvoor. Het hebben van eenzelfde doel binnen de organisatie zou met 5 procent zijn toegenomen. Het gevoel van erkenning steeg met 6 procent. Tegelijkertijd is de score voor de relatie met collega’s met 4 procent gedaald.

De fysieke afstand tussen collega’s is een mogelijke verklaring voor de toegenomen hoeveelheid feedback tussen medewerkers en leidinggevenden. Waar feedback voorheen offline plaatsvond, heeft zich dit nu naar een online platform verplaatst. De toegenomen mate van feedback heeft misschien ook een positieve invloed op de company alignment, doordat medewerkers vaker actief worden betrokken bij hun ontwikkeling en het bedrijfsdoel. Een nadelig effect van de fysieke afstand tussen werknemers is dat dit leidt tot een verminderde relatie met collega’s. Voer voor wetenschappelijk onderzoek.

Bron: HRPraktijk.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen