< Terug naar overzicht

Is onze job een wezenlijk onderdeel van onze identiteit?

86 procent van de 40-plussers vindt dat hun job een wezenlijk onderdeel is van hun persoonlijke identiteit. Bij 50- en 60-plussers ligt dat percentage zelfs nog hoger. Zo blijkt uit een recent benchmarkonderzoek.

De ondervraagden kregen de stelling: “Mijn werk is onderdeel van wie ik ben.” Het overgrote deel bleek het daar dus mee eens. Onder twintigers was dit percentage 50 procent en onder dertigers 74 procent.

Deze uitkomst geeft  een nieuwe lading aan het belang van jezelf kunnen zijn op werk en hoe heftig het is als iemand wordt ontslagen. Veranderingen in de job kunnen heel hard aankomen. Je verandert niet alleen iemands werkzaamheden, maar ook een deel van iemands persoon.

Jezelf zijn op het werk

78 procent van de ondervraagden geeft aan dat ze altijd zichzelf kunnen zijn op het werk. Onder twintigers en dertigers ligt dit percentage lager. Daar meldt een kwart tot een derde in de samenwerking niet altijd zichzelf te kunnen zijn.

Onderzoek

Het benchmarkonderzoek van Nestlé Professional is uitgevoerd onder Belgische bedrijven in de healthcare, business & industry. Het volledige rapport met alle resultaten over verschillen en overeenkomsten tussen vier generaties op de werkvloer is te downloaden op:

https://www.nestleprofessional.be/nl/news/koffie-op-kantoor-download-hier-de-resultaten-va n-de-benchmark

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen