< Terug naar overzicht

Is HR klaar voor de toekomst?

In een recente rondvraag tonen bijna negen op tien bedrijven zich tevreden over de prestaties van hun HR-departement en zeggen zij te vertrouwen op de kennis van hun HR-medewerkers. Toch vragen bijna vier op tien zich af of hun HR-afdeling klaar is voor de toekomst.

Liefst 83 procent van de bedrijven zegt dat de HR-processen de gewenste output leveren en 87 procent is er gerust in dat de HR-medewerkers hun verantwoordelijkheden hierin kennen. Zo blijkt uit een rondvraag van HR-dienstengroep Acerta in januari bij ruim 100 bedrijven naar de mate waarin HR - zowel de processen, het personeel, als de tools - klaar is voor de uitdagingen van de toekomst.

De respondenten zijn dus best tevreden over de huidige prestaties van hun HR-departement. Zo’n 26 procent zegt zijn HR-processen te monitoren en actieplannen op te volgen en slechts 41 procent dat deze processen ook gedocumenteerd zijn, wat toch een risico is om continuïteit te kunnen garanderen. Als het gaat over de wendbaarheid van hun HR-departementen om in de toekomst met veranderingen om te gaan antwoordt een meerderheid (62 procent) voorzichtiger.

HR kent zijn vak

Van de respondenten bevestigt 79 procent dat de mensen binnen het HR-departement hun vak kennen en 73 procent investeert ook in het up-to-date houden van die kennis. Via beroepsfederaties, sociaal secretariaten, HR-consultants (en natuurlijk ook HR Square) is er daarvoor in België ook voldoende aanbod. “HR-departementen hebben medewerkers met kennis ter zake. Dit is voldoende om het dagelijks werk uit te voeren. Maar bij HR moet ook de capaciteit aanwezig zijn om veranderingen te capteren en te implementeren, dit kan intern in de organisatie geborgd zijn via een partnership. 52 procent is er zeker van dat het HR-departement de nodige capaciteit heeft om veranderingen te implementeren, een kleine helft is daar toch niet helemaal gerust in”, verduidelijkt Hannelore Van Meldert, senior consultant bij Acerta Consult.

Toekomst

HR-systemen en tools gebruikt voor de HR-administratie worden regelmatig geback-upt en zijn in overeenstemming met de wettelijke bepalingen. Maar wat de continuïteit, efficiëntie en toekomstzekerheid betreft, kan het beter. Slechts 37 procent van de ondervraagden geeft aan dat hun tools en systemen aangepast zijn aan de toekomstige evolutie van de organisatie. “Elke organisatie zal zich op alle vlakken tegen de uitdagingen van de toekomst moeten wapenen. Levenslang leren, de arbeidskrapte, werkbaar en wendbaar werk, opleidingen... het zijn actuele issues die allemaal een langetermijnvisie vragen én die allemaal aan het HR-departement gelieerd zijn. Dezelfde langetermijnvisie die daarvoor nodig is, moet er ook zijn voor de eigen HR-processen, de eigen HR-systemen en het eigen HR-personeel. Op dat vlak kunnen de bedrijven zeker nog een tandje bij steken”, zegt Van Meldert.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen