< Terug naar overzicht

Is een vrije woensdagnamiddag heilzaam voor de productiviteit?

Op woensdagnamiddag vrij om de batterijen terug op te laden? Het is een idee dat een aantal bedrijven in het Verenigd Koninkrijk wil overwegen. Zij vinden dat beter haalbaar dan overschakelen naar een werkweek van vier dagen.

Een rondvraag van consultant Kin&Co bij een 200-tal HR-professionals leert dat iets minder dan de helft (48 procent) van de respondenten denkt dat het in het voordeel is van hun werknemers als het weekend al op vrijdag zou starten. De helft zegt bovendien dat een werkweek van vier dagen praktisch moeilijk te organiseren is.

Tegelijk merkt driekwart van de respondenten een energiedip en dus een lagere productiviteit bij hun medewerkers in het midden van de week. Vrijaf op woensdagnamiddag zou hun productiviteit een boost geven, gelooft 80 procent. Meer zelfs, 70 procent zegt te overwegen dit uit te testen, terwijl amper de helft (52 procent) een pilootproject met vier dagen werken willen opzetten.

De voorbije twee jaar kregen de medewerkers van Kin&Co op woensdagnamiddag vrijaf en dat resulteerde in een groei van 50 procent op jaarbasis. Driekwart van de medewerkers zeggen dat ze zich productiever voelen sinds ze op woensdagnamiddag niet moeten werken.

Bron: HR Review/www.hrmagazine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen