< Terug naar overzicht

IPA-ontwerp goedgekeurd door parlement

De Kamer en de Senaat hebben vorige week donderdag het bemiddelingsvoorstel goedgekeurd dat de ontslagnemende regering uitwerkte over het interprofessioneel akkoord (IPA).

De parlementsleden van de regeringspartijen stemden in beide vergaderingen allemaal voor. De oppositie onthield zich. Voor de SP.A komt dat neer op een koerswending. In de Kamercommissie steunden de Vlaamse socialisten het ontwerp nog.

Volgens SP.A'ster Meryame Kitir is de onthouding vooral ingegeven door ongenoegen over de bonussen. “Hoe kan je arbeiders en bedienden uitleggen dat ze moeten matigen, als CEO's bonussen van 800.000 euro opstrijken?”

Mogelijk is de SP.A als oppositiepartij ook niet ongevoelig voor syndicale druk. Vooral het ABVV blijft zich hevig tegen het ontwerp verzetten. De grootste steen des aanstoots is de strikte loonnorm die enkel volgend jaar een reële opslag met amper 0,3 procent toelaat. De ABVV-bediendebond BBTK liet al weten dat hij “zich geen carcan zal laten opleggen in sectoren en bedrijven die meer kunnen geven”.

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen