< Terug naar overzicht

Inwoners Boedapest, Parijs en Amsterdam pendelen het langst

Alle inwoners van hoofdsteden pendelen langer dan hun landgenoten in andere steden of op het platteland. Maar inwoners van Boedapest, Parijs en Amsterdam moeten het meeste geduld hebben om op hun werk te geraken en terug. In die optiek mogen Belgen en Brusselaars niet te hard klagen.

Inwoners van Europese hoofdsteden kennen aanzienlijk langere reistijden dan landgenoten die elders wonen. Zo blijkt uit een onderzoek van Eurofound, de Europese stichting tot verbetering van de levens- en arbeidsomstandigheden, naar verschillende aspecten van de kwaliteit van leven en welzijn. Het dagelijkse woon-werkverkeer van Parijzenaars is 31 minuten langer dan in de rest van Frankrijk. In Boedapest is dit 25 minuten langer. Amsterdammers pendelen ook een tiental minuten langer, maar de meeste Nederlanders zijn dagelijks bijna een uur onderweg.

In België duurt een gemiddeld woonwerk-traject 45 minuten. Voor Brusselaars komt daar ongeveer 20 minuten bij.

Ondanks de langere reistijden, zijn inwoners van hoofdsteden meer tevreden over de kwaliteit van het openbaar vervoer dan elders in het land. Ook zijn inwoners van Europese hoofdsteden meer tevreden met hun leven en rapporteren ze een hogere levenskwaliteit. Het gebrek aan groene ruimte, zwerfvuil, lawaai en verkeersdrukte nemen ze er dan maar bij.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen