< Terug naar overzicht

Investors in People als erkend keurmerk voor een strategisch personeelsbeleid

13 organisaties stapten in het pilootproject van Investors in People en getuigden tijdens een persconferentie over hun ervaringen

Op initiatief van Vlaams minister van Werkgelegenheid Renaat Landuyt werd in 2002 een samenwerkingsrelatie met Investors in People in de UK aangegaan en een pilootproject in Vlaanderen opgezet. Elke organisatie, klein of groot uit om het even welke sector, komt in aanmerking voor het label indien ze het 'commitment' heeft de ontwikkeling van haar medewerkers te ondersteunen.
In Vlaanderen wordt dit project getrokken door het HRM Centre van Vlerick Leuven Gent Management School. Projectmanager Bart Malfliet lichtte tijdens een persconferentie op 20 maart de werking toe: "Investors in People is gebaseerd op een verbetercyclus die bestaat uit vier stappen: inzet, planning, actie en evaluatie. Aan de hand van 12 indicatoren met 33 criteria worden organisaties gemeten door een onafhankelijk, extern assessment. Naast scholing en ontwikkeling, en het meten, evalueren en bijstellen van het leren in de organisatie komen in deze audit ook andere essentiƫle bedrijfsprocessen aan bod zoals het vertalen van visie en missie naar organisatiedoelen, de interne communicatie en het effectief management."
13 organisaties stapten in de auditprocedure en hopen tegen midden 2004 het keurmerk te behalen: AZ Groeninge Kortrijk, AZ Sint Lucas Gent, Capespan Continent, CTG, Ernst & Young, HIVA, I2B, Landelijke Thuiszorg, Management Information, Pioneer Technology, SaraLee Douwe Egberts, Stad Brugge en Stad Gent.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen