< Terug naar overzicht

Interne sociale netwerksite doet verloop dalen

Werkgevers die een interne sociale netwerksite aanbieden, zorgen niet alleen voor meer medewerkerstevredenheid, ze zien ook het verloop afnemen. Al kan het niet-gebruikers van het netwerk vervreemden.

Dat blijkt uit onderzoek van de Amerikaanse Baylor University in opdracht van een financieel instituut dat het verloop onder IT’ers wilde verkleinen. Vooral voor nieuwe werknemers zou een interne sociale netwerksite grote voordelen opleveren.

De nieuwe werknemers moesten meestal niet alleen hun plek vinden in een nieuwe baan, maar ook in een andere woonplaats. De toegang tot een werkgerelateerd sociaal netwerk bracht hen in contact met mensen die hen relevante informatie konden geven. Zo voelden ze zich meer op hun gemak tijdens vergaderingen, wisten ze waar ze hulp konden krijgen en voelden ze zich meer verbonden met de missie van hun werkgever.

Het middenmanagement, daarentegen, bleek een minder positieve houding te hebben jegens de sociale netwerksite. Zij moesten weliswaar minder tijd besteden aan de begeleiding van nieuwe werknemers, maar reageerden wrokkig op het feit dat het sociale netwerk de nieuwelingen toegang gaf tot executives, terwijl zij dat zelf niet hadden.

Volgens de onderzoekers moeten organisaties dan ook voorzichtig zijn met het invoeren van een eigen netwerksite. Ze moeten kijken hoe dit de relaties tussen gebruikers en niet-gebruikers van de site beïnvloedt.

Bron: PW De Gids

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen