< Terug naar overzicht

Interne mobiliteit bevordert retentie

Werknemers die doorstromen naar een nieuwe functie in een ander departement of promotie maken, blijven langer in de organisatie. Maar ook managers en empowerment hebben een impact op retentie.

Hoe groter de anciënniteit van een medewerker, hoe groter de kans dat hij de organisatie verlaat. De kans dat een nieuwe medewerker er een jaar later nog steeds werkt is 76 procent. Na vijf jaar is dat nog 38 procent. Dat leert een statistische analyse van 32 miljoen profielen van actieve LinkedIn-gebruikers werkzaam in organisaties met minstens 500 werknemers sinds 2013.

Als medewerkers die binnen de drie jaar dat ze zijn aangeworven promotie maakten, steeg de retentie tot 70 procent. Bij medewerkers die binnen de drie jaar evolueerden naar een andere functie steeg de retentie tot 62 procent. Bij medewerkers die na drie jaar nog steeds dezelfde functie uitoefenden, bedroeg de retentie 45 procent.

Belang van manager

De analyse van de profielen toont nog maar eens aan dat medewerkers niet weggaan voor hun job, maar voor hun leidinggevende. In bedrijven waar medewerkers het managementteam hoog aanschrijven, is de kans dat medewerkers die na drie jaar nog steeds dezelfde functie uitoefenen er nog altijd zijn 48 procent. Wordt de kwaliteit van het managementteam als ondermaats beschouwd, dan daalt dit percentage tot 32 procent.

Werknemers blijven ook langer als ze autonomie krijgen. Na drie jaar is de kans dat ze er nog zijn 47 procent. Hebben ze de indruk dat ze geen autonomie krijgen, dan daalt dit tot 35 procent.

Bron: SHRM.org

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen