< Terug naar overzicht

Interlin verliest milieuvergunning: collectief ontslag

Een week geleden verloor de spaanplatenfabriek van Interlin in het West-Vlaamse Beveren-Leie haar milieuvergunning. De productie kon overgeheveld worden naar Wielsbeke. Dat gebeurt echter niet. Gevolg: sluiting en 90 jobs verloren.

Zowat een week geleden liet Vlaams minister van Leefmilieu Vera Dua (Agalev) weten dat de milieuvergunning van de spaanplatenfabriek in Beveren-Leie ingetrokken wordt. Verwacht werd dat Interlin zijn productie van spaanplaten zou verhuizen naar de groepsvestiging in Wielsbeke. Dat gebeurt evenwel niet. Het bedrijf zal de spaanplaten voortaan inkopen in plaats van zelf produceren. Daardoor verdwijnen 90 van de 118 banen. De 28 behouden functies kunnen naar een vlaslemenkuiserij en een coatinglijn van de groep in Wielsbeke. In het kader van de wet-Renault is het voornemen van sluiting en collectief ontslag aangekondigd op een ondernemingsraad. Er worden onderhandelingen gestart met de vakbonden.
Philippe Goesaert, voorzitter van de groep Interlin, merkt op dat Interlin in 1984 nog investeerde in Beveren-Leie omdat er een nieuwe vergunning van 30 jaar toegezegd was. Hij beseft dat het om een zonevreemd bedrijfgaat, maar wijst erop dat er zo tientallen draaien in Vlaanderen. Hij had gerekend op een overgangsregeling, zodat de fabriek binnen een paar jaar verhuisd kon worden.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen