< Terug naar overzicht

Interessant corona-effect: bewakingsagent worden via digitale opleiding

Securitas lanceert een online basisopleiding tot bewakingsagent. Kandidaten kunnen korte videolessen volgen op een e-learningplatform en hun vragen stellen op een chatforum. Na het volgen van de cursus wordt een examen afgelegd via video-conferencing.

Securitas start begin april met het organiseren van online lessen, waarbij er geen fysiek contact is tussen deelnemer en lesgever, maar interactie wel mogelijk blijft. De opleidingsinstelling Securitas Academy sloot op 13 maart tijdelijk de deuren naar aanleiding van de COVID-19-overheidsmaatregelen. Met het beschikbaar stellen van een basisopleiding tot bewakingsagent via een e-learningplatform kunnen nieuwe kandidaten hun verplichte attest alsnog behalen en dus de arbeidsmarkt betreden. Maandelijks zullen 25 nieuwe bewakingsagenten kunnen starten.

De bewaking wordt beschouwd als een essentiële sector en blijft operationeel tijdens de COVID-19-crisisperiode. In de sector worden veel opdrachten geschrapt omdat bedrijven stilliggen en evenementen geannuleerd zijn. Maar er is ook een toename van de vraag naar bewakingsagenten. Het gaat dan vooral over opdrachten voor ziekenhuizen en supermarkten waar bewakingsagenten helpen om de ‘social distancing’ van patiënten, bezoekers en klanten in goede banen te leiden. Ook worden mobiele bewakingsagenten extra ingezet om leegstaande panden te controleren.

Op vraag van de bewakingssector heeft de FOD Binnenlandse Zaken het huidige wettelijke opleidingssysteem flexibeler gemaakt om te garanderen dat er voldoende bewakingsagenten zijn om ook de zomerpiek op te vangen.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen