< Terug naar overzicht

‘Innovatieve cultuur’ om ‘oorlog voor talent’ te winnen

Een innovatieve bedrijfscultuur draagt bij tot de groei van het bedrijf. Bovendien helpt ze om de ‘oorlog voor talent’ te winnen. Innovatie trekt niet alleen talent aan, het is ook een krachtig retentiemiddel.

Bedrijven met een innovatieve bedrijfscultuur hebben twee keer meer kans op dubbele groeicijfers. Bovendien vergroot de kans om de 'oorlog om talent' te winnen: het merendeel van de Belgische medewerkers in deze organisaties (79 procent) is niet van plan van baan te veranderen, in tegenstelling tot 54 procent van het personeel dat werkzaam is in minder innovatieve bedrijfsculturen. Zo blijkt uit de Work ReWorked studie in opdracht van Microsoft.

Bovendien zegt 80 procent van de werknemers en 87 procent van de managers dat ze opnieuw zouden solliciteren voor dezelfde baan wanneer zij werkzaam zijn in een innovatieve werkomgeving. In minder innovatieve bedrijven is dit slechts 60 procent. Naast het aantrekken van nieuw talent draagt een innovatieve cultuur dus ook bij tot het behoud ervan.

In innovatieve bedrijven voelen medewerkers zich ook meer gesteund door hun leidinggevenden: 60 procent versus 23 procent in minder innovatieve werkomgevingen. Bovendien is de kans groter dat hun stem gehoord wordt (77 procent versus 54 procent).

Voorts leert de studie dat innovatie niet zonder technologie kan. Meer dan 85 procent van de Belgische respondenten werkzaam in een innovatieve omgeving zegt dat ze over de nodige technologie beschikken om hun missie te kunnen volbrengen, tegen slechts 48 procent van de werknemers in een meer conventionele organisatie.

Het onderzoek is uitgevoerd in België, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden en Zwitserland, door KRC Research en is overzien door dr. Michael Parke, Professor of Organizational Behavior van de London Business School. De steekproef bestaat uit 600 respondenten per land, waarvan 500 werknemers en 100 managers. De resultaten zijn verzameld in augustus 2019. In België namen 503 werknemers en 101 managers deel aan het onderzoek.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen