< Terug naar overzicht

Innovatieve arbeidsorganisatie bij Familiehulp: voorbereid op veranderend zorglandschap

Multidisciplinaire zorgteams, verantwoordelijkheden dieper in de organisatie leggen en een nieuwe visie op leiderschap: zo bereidt thuiszorgorganisatie Familiehulp zich voor op de toekomst in een sterk veranderend zorglandschap.

“Het zorglandschap evolueert enorm snel. De vermaatschappelijking van de zorg, de vermarkting van de zorg, het persoonsvolgend model, de technologische ontwikkelingen en de ‘oorlog om talent’. Al deze veranderingen vergen een andere manier van denken en doen van zowel de organisatie als de medewerkers en dus ook nieuwe structuren en systemen”, schetst Ann Demeulemeester, algemeen directeur van Familiehulp. “De omgeving waarin we werken, is ook veel complexer geworden. De cliënten staan meer en meer centraal en zijn veeleisender. De zorgtaken zijn zwaarder.

Om een antwoord te bieden op al die uitdagingen, versterkt Familiehulp haar regiowerking. “Hiervoor laten we ons inspireren door de principes van de innovatieve arbeidsorganisatie. De focus ligt op het vereenvoudigen van onze processen en het verhogen van de regelcapaciteit van de medewerkers. Zonder de cliënt uit het oog te verliezen, die staat centraal in onze strategie”, zegt Bart Roegiers, operationeel directeur en projectleider. Dit resulteerde in ‘Project 2020! – Versterken en vernieuwen’, gelanceerd in 2016.

Een innovatieve arbeidsorganisatie vereist ook een andere stijl van leidinggeven. In het kielzog van ‘Project 2020!’ ontwikkelde de thuiszorgorganisatie ook een nieuwe visie op leiderschap.

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het gehele archief en u geniet van stevige prijsreducties op tal van hoogst interessante evenementen, ook op de HR Square Seminaries, HR Square Masterclass en HR Square Conference. Hoe wordt u lid? Ga naar www.hrsquare.be of contacteer Stephanie Beernaert, stephanie.beernaert@hrsquare.be, 0471 69 15 90.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen