< Terug naar overzicht

Ingenieurs zoeken job op de trein

Op 13 oktober 2010 rijdt voor het eerst de ie-jobtrein. Afstuderende ingenieurs kunnen op de trein de jobmarkt verkennen.

De ie-jobtrein biedt alle Vlaamse afstuderende ingenieursstudenten een eerste kans om contacten te leggen met bedrijven. Voor de bedrijven is het een uniek moment om in één dag studenten te ontmoeten van alle hogescholen en universiteiten.

Het concept van de ie-jobtrein is nieuw en uniek. De trein vertrekt ’s morgens om 8.30 uur in Oostende en doet alle stations aan van steden waar ingenieurs afstuderen. Dat zijn achtereenvolgens Brugge, Kortrijk, Gent, Brussel, Mechelen, Antwerpen, Hasselt en Leuven. Daarna gaat het terug richting Oostende met stopplaatsen in Kortrijk en Brugge. De trein is alleen toegankelijk voor studenten. Zij stappen ofwel op in hun eigen streek, ofwel waar ze studeren. Wanneer ze de trein verlaten, kunnen ze terug naar hun opstapplaats sporen met een ticket dat hen wordt aangeboden.

Om 12 uur rijdt de trein het Kievitstation/Antwerpen-Centraal binnen. Daar vindt een optreden van de Belgische rockgroep Mintzkov plaats en kan er een hapje en drankje genuttigd worden. Om 14 uur vertrekt de ie-jobtrein opnieuw.

Ie-net is een initiatief van het Technologisch Instituut voor de Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging (KVIV vzw) en de Vlaamse Ingenieurskamer (VIK vzw).

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen