< Terug naar overzicht

Ingenieur en IT-studenten verwachten startloon van 28.540 euro

Belgische laatstejaarsstudenten verwachten meer te verdienen dan de gemiddelde Europese student. Tegelijkertijd willen ze ook minder lang werken dan hun Europese collega’s.

Zo blijkt uit een grootschalig internationaal onderzoek van het Duitse onderzoeksbureau Trendence. Voor de studie ondervroeg het onderzoeksbureau 311.000 laatstejaarsstudenten uit Europa.

Onder die studenten waren meer dan 96.000 businessprofielen (accounting, economie, finance, management en marketing) en 129.000 IT’ers en ingenieurs in spe. Het onderzoeksbureau ondervroeg ook ruim 8000 Belgische studenten.

Belgische laatstejaarsstudenten met een businessprofiel verwachten een startsalaris van net geen 27.000 euro bruto per jaar. IT- en ingenieursstudenten hopen op een iets hoger startloon van 28.540 euro.

Belgische laatstejaars verwachten alleszins meer te verdienen dan de gemiddelde Europese student, maar ze willen er tegelijkertijd ook minder lang voor te werken (gemiddeld 42,4 uur in plaats van 44 uur per week).

Belgische laatstejaarsstudenten zijn ook minder geneigd om te verhuizen voor hun job. Slechts 41 procent van de businessprofielen en 38 procent van de toekomstige ingenieurs en IT’ers zou het Europese continent verlaten voor een aantrekkelijke job. Het Europese gemiddelde ligt respectievelijk op 44 procent en 47 procent.

Tot slot verwachten Belgische laatstejaars ook sneller een job te vinden en daar minder cv’s voor te moeten sturen dan de gemiddelde Europese pas afgestudeerde.

Bron: De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen