< Terug naar overzicht

Individuele beroepsopleiding: tijdelijk ook contract van bepaalde duur mogelijk

De Vlaamse regering heeft een wijziging aangebracht aan de regelgeving van de Individuele Beroepsopleiding (IBO).

De Individuele Beroepsopleiding (IBO) laat een onderneming toe onder gunstige voorwaarden, in samenspraak met de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), gedurende een bepaalde tijd een werkzoekende op te leiden en te werk te stellen. Zolang de IBO loopt, betaalt de werkgever slechts ongeveer een derde van de gebruikelijke loonkosten.

De werkgever is wel verplicht om onmiddellijk na het einde van de opleiding een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur te sluiten met de cursist.

Omdat het stelsel van de IBO als een belangrijk instapkanaal beschouwd wordt door de Vlaamse regering en de sociale partners, besliste de Vlaamse regering om de IBO tijdelijk te versoepelen. Zo kan de negatieve jobimpact van de crisis verder bestreden worden.

Voor IBO-overeenkomsten die worden gesloten tussen 11 augustus 2010 en 31 december 2010, geldt dat onmiddellijk na het einde van de opleiding ook een arbeidsovereenkomst voor bepaalde duur van één jaar kan worden gesloten met de cursist.

De werkgever moet deze keuze wel motiveren. Nadat de cursist een opleiding heeft gevolgd en een contract van bepaalde duur heeft gekregen, volgt bij verlenging van de tewerkstelling in dezelfde of een gelijkaardige functie een contract van onbepaalde duur en dit zonder proefperiode.

Bron: Claeys & Engels

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen