< Terug naar overzicht

Indexsprong betekent algemene syndicale actie

Als de regering aan de index raakt, komt er een algemene syndicale actie. Dat belooft het gemeenschappelijk vakbondsfront.

Het gemeenschappelijk vakbondsfront voerde op woensdag 14 november actie in Brussel, in het kader van de actiedag tegen de Europese besparingskoers. “Besparingen zijn als een boomerang die in ons gezicht terugslaat”, aldus ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw. Hij waarschuwt de Belgische regering om ook niet aan het brugpensioen te raken.

De vakbonden pleiten daarnaast voor een financiële transactietaks, duurzame ontwikkeling en volwaardig werk. ACV-voorzitter Marc Leemans hekelde de toestand in Zuid-Europese landen zoals Portugal, Griekenland en Spanje als ‘mensonterend’. “Er is massale werkloosheid, belangrijke medicijnen worden onbereikbaar. Het Europa van vrede en vooruitgang is aan diggelen geslagen”, aldus Leemans.

"Het Europese besparingsbeleid knijpt de economie dood", aldus ACLVB-voorzitter Jan Vercamst. Hij wees de banken en de financiële sector aan als de schuldigen voor de financiële crisis. Hij pleitte voor investeringen voor duurzame groei en werkgelegenheid. De vakbonden willen daarnaast dat inkomen uit kapitaal belast wordt en niet arbeid.

Bron: De Morgen / De Standaard

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen