< Terug naar overzicht

In de rij voor gouden handdruk

Bij Opel in Antwerpen zijn er te veel kandidaten die willen opstappen met een gouden handdruk. Zo’n 300 tot 400 arbeiders zouden uit de boot vallen.

Bij Opel in Antwerpen verdwijnen volgend jaar 1861 arbeiders. Begin september raakte al bekend dat een dertigtal bedrijven in Vlaanderen samen 575 vacatures hebben voor de Opel-werknemers. In combinatie met de afscheidspremie van 144.000 euro bruto zorgt dit voor een nieuw gegeven: er zijn te veel kandidaten die willen opstappen met een gouden handdruk. Wellicht zullen 300 tot 400 arbeiders uit de boot vallen voor de regeling. Dat meldt de nieuwsdienst van de VRT.

Nathalie Van Impe van Opel legt uit: “Het aantal arbeiders dat kan vertrekken met een afscheidspremie is afhankelijk van het aantal kandidaten voor het brugpensioen. We hebben nu al bijna duizend kandidaten voor het brugpensioen. Er zullen dan ook minder mensen vrijwillig kunnen vertrekken met een premie.” Door het succes van de brugpensioenregeling is het vrijwillig vertrek van een grote groep arbeiders niet langer strikt noodzakelijk.


De vakbonden zijn niet verbaasd over het succes van de uitstapmaatregelen. “Gezien de gesprekken bij de regeringspartijen over het Generatiepact bis en de onzekere toekomst die de Opel-directie voorschotelt, willen mensen hun toekomst elders uitbouwen”, zei Rudi Kennes van het ABVV aan de openbare omroep. Hij voegt er wel aan toe dat het vrijwillige vertrek bij Opel wordt toegekend op basis van anciënniteit. Wie 25 of 30 jaar in dienst was, heeft dus voorrang.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen