< Terug naar overzicht

Ik ga met vakantie en neem mee…mijn smartphone en laptop

Bijna de helft van de werknemers blijft tijdens zijn vakantie bereikbaar voor werkzaken. Mails checken, telefoontjes van collega’s en/of klanten beantwoorden: het is moeilijk los te laten tijdens de vakantie.

Meer dan de helft (55 procent) kiest ervoor om tijdens de verlofperiode volledig offline te gaan en de batterijen opnieuw op te laden. Dit blijkt uit een onderzoek van Protime, een specialist in onder meer tijdregistratie en werkplanning, bij meer dan 1000 werkende Vlamingen.

Een op tien respondenten werknemers blijft tijdens zijn of haar vakantie de hele tijd bereikbaar voor werktelefoontjes, 13 procent beantwoordt enkel de meest dringende oproepen.

Ook werkmails laten meer dan een kwart van de respondenten (28 procent) niet los tijdens de vakantieperiode: 8 procent van de werknemers beantwoordt iedere werkmail en nog eens 13 procent beantwoordt enkel de mails als de situatie daarom vraagt. Bij 7 procent blijft het bij het checken van mails.

Niet alleen tijdens hun vakantie, maar ook na hun werktijd blijven heel wat werknemers (45 procent) bereikbaar voor werkzaken. Bijna 3 op 10 respondenten (28 procent) kiest hier zelf voor, maar voor 17 procent is dit onder (lichte) dwang. Hun werkgever gaat ervan uit dat ze ook na hun werk beschikbaar blijven. Bij 11 procent van de respondenten verwacht de werkgever dat ze net volledig offline gaan na het werk. De overige 44 procent kiest er dan weer zelf voor om in de vrije tijd volledig los te komen van hun werk.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen