< Terug naar overzicht

Iedereen een POP tegen 2020

De Vlaamse overheid wil tegen 2020 voor iedereen een POP, een persoonlijk ontwikkelingsplan. Daarmee kan elke burger zijn loopbaan beter in handen nemen.

Om de burger te helpen zijn loopbaanstappen zo vlot mogelijk te nemen, voorziet de Vlaamse overheid een persoonlijk ontwikkelingsplan (POP). Iedereen moet volgens het actieplan ViA (Vlaanderen in Actie) tegen 2020 een POP hebben.

Een POP is een (digitaal) instrument dat de burger op elk moment in zijn leven ondersteunt tijdens de opbouw en planning van zijn of haar loopbaan. In een POP-document staan de stappen of acties die nodig om een bepaald loopbaandoel te bereiken.

Daarnaast moeten ook bedrijven en organisaties gebruik kunnen maken van de applicatie om de competentie-ontwikkeling van hun medewerkers mee aan te sturen.

De Vlaamse overheid consulteert binnenkort de markt om na te gaan of er oplossingen bestaan om een POP-tool op grote schaal in de praktijk te brengen of te kijken hoe deze op korte termijn ontwikkeld kan worden.

De marktbevraging verloopt via een innovatieplatform, een gezamenlijk initiatief van het Agentschap voor Innovatie door Wetenschap en Technologie (IWT), het Departement Werk en Sociale Economie en de VDAB. Zo’n alternatieve manier van aanbesteden biedt meer kansen op innovatieve oplossingen.

De kick-off van het platform vindt plaats op 26 oktober 2011 in Technopolis in Mechelen. Het einde is voorzien midden januari 2012.

Meer informatie en inschrijving voor deelname aan het platform:
http://www.innovatiefaanbesteden.be/project/persoonlijk_ontwikkelingsplan_(pop)

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen