< Terug naar overzicht

Iedereen een bedrijfswagen?

Wie kan een bedrijfswagen aanvragen en wie niet? Als het van het staalbedrijf ArcerlorMittal uit Gent afhangt, krijgen nu alle bedienden én arbeiders die kans.

Alle 4700 werknemers van ArcerlorMittal hebben vanaf nu de optie om op vrijwillige basis in een leasingsysteem te stappen als ze akkoord gaan met een flexibel verloningssysteem. Werknemers die een bedrijfsauto willen, mogen maximaal 15 procent van hun brutoloon aan de huur van hun bedrijfswagen geven. Er is geen tankkaart.

Win-winsituatie

De werknemers krijgen op deze manier een extralegaal voordeel, en voor ArcelorMittal zou het een kostenneutrale onderneming zijn. Het systeem zou namelijk de hoge loonlasten wat naar beneden halen en een positief effect hebben op de loyaliteit van de werknemers.

Het systeem is trouwens niet aan zijn proefstuk toe. BNP Paribas Fortis, KBC Groep en Belfius deden eerder al iets gelijkaardigs. Zij zetten de laatste jaren ook sterk in op alternatieve verloningsplannen en verdeelden samen al zo’n 10.000 bedrijfswagens onder hun personeel. Iets dat onder de werknemers en bedrijven op veel bijval kon rekenen.

Keerzijde van de medaille

Toch is het systeem niet immuun voor negatieve kritiek. Zo rijst de vraag wat de impact gaat zijn van 5000 extra bedrijfswagens op het milieu, de leefomgeving en het verkeer.

Bron: Jobat (jobat.be)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen