< Terug naar overzicht

ICT-bedrijf schaft managers af en geeft onbeperkt vakantie

Het Nederlandse ICT-bedrijf Decos geeft zijn werknemers niet langer een beperkt aantal vakantiedagen. Bovendien hoeven ze geen toelating meer te vragen aan hun manager. Het bedrijf vindt vakantie nemen een groepsverantwoordelijkheid, waar medewerkers onderling uit moeten komen.

Het afschaffen van de vakantiedagen is een onderdeel van een nieuwe manier van werken, waarmee ICT-bedrijf Decos ongeveer een jaar geleden gestart is. Het bedrijf streeft ernaar een platte netwerkorganisatie te zijn en medewerkers zelf zo veel mogelijk verantwoordelijkheid te geven. Alle managersfuncties zijn afgeschaft. In plaats daarvan werken mensen in zelfsturende teams die hun eigen doelen formuleren en zelf bepalen waaraan ze werken. En nu mogen ze dus ook zelf bepalen wanneer en hoelang ze op vakantie gaan.

'Connected werken'

Decos noemt de eigen manier van werken het ‘connected werken’. Ze zijn hier vooral mee begonnen, omdat het bedrijf zo het ondernemerschap en de creativiteit hoopt te stimuleren. In de hele maatschappij zijn mensen mondiger geworden door sociale media en kan men gemakkelijker dan voorheen het eigen netwerk benaderen en gebruiken. Met platte, zelfsturende teams speelt Decos in op deze ontwikkeling. Bovendien beweert de organisatie dat het werk zo een stuk leuker wordt, waardoor mensen gemotiveerd aan de slag gaan.

Bron: HR Praktijk (hrpraktijk.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen