< Terug naar overzicht

IBO-regelgeving wordt versoepeld vanaf 1 oktober

De Vlaamse regering besliste dat het mogelijk wordt om ook contracten van bepaalde duur aan te bieden na een individuele beroepsopleiding (IBO). Zo kunnen er meer bedrijven en sectoren in het systeem stappen.

De verplichting om met een contract van onbepaalde duur te werken, bleek bij een aantal sectoren in te gaan tegen het gangbare aanwervingsbeleid. Vaak werken bedrijven eerst met proefcontracten of contracten van bepaalde duur om die dan later om te zetten in een contract van onbepaalde duur.

“Door deze aanpassing voorzien we nu de mogelijkheid om ook contracten van bepaalde duur aan te bieden, zodat ook die bedrijven en sectoren mee in het systeem kunnen stappen”, zegt Vlaams minister van Werk Philippe Muyters (N-VA).

Een contract van onbepaalde duur blijft de regel. Een bedrijf dat een afwijking van die regel wil, zal bij de VDAB moeten aantonen dat het gangbare aanwervingsbeleid de afwijking verantwoordt. De VDAB kan heel vlug nagaan of een afwijking al dan niet toegestaan kan worden. Daarnaast zal de VDAB nu ook actiever aan een bedrijf werkzoekenden aanbieden met de mogelijkheid om hem of haar aan te werven, startend met een IBO.

“De vroegere verplichting om een contract van onbepaalde duur aan te bieden, sloot de facto een aantal sectoren en bedrijven uit van de succesvolle IBO’s. Door deze wijziging vergroten we het aantal potentiële gebruikers van het systeem en geven we een boost aan het instrument,” zegt Muyters.

Met een individuele beroepsopleiding (IBO) volgt een werkzoekende gedurende één tot zes maanden een opleiding in een bedrijf. Daarna krijgt hij of zij ook effectief een contract bij dat bedrijf. De werkgever betaalt tijdens de IBO enkel een productiviteitspremie. Zo krijgt de werkzoekende een inkomen dat een normaal loon benadert. Tot vandaag moest een IBO steeds gevolgd worden door een contract van onbepaalde duur.

Deze nieuwe regeling is van toepassing vanaf 1 oktober 2013.

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen