< Terug naar overzicht

Hybride werken: vooral oudere en beter verdienende werknemers zien het zitten

Verrassend? Oudere en beter verdienende werknemers verkiezen meer dan andere groepen een vorm van hybride werken. Jongeren en starters geven veruit de voorkeur aan voltijds werken op kantoor. Dat leren we uit een recente Britse survey. De resultaten zijn relevant voor de benadering van de terugkeer naar het werk.

Een enquĂȘte waaraan 2.500 werknemers deelnamen, wees uit dat 66 procent van de 55-plussers de voorkeur geven aan hybride werken, een mix van werken op kantoor en thuis. Slechts 22 procent van deze leeftijdsgroep wil graag opnieuw voltijds naar kantoor.
Daartegenover staat dat 49 procent van de respondenten tussen 18 en 24 jaar weer voltijds op kantoor wil werken.

Ook de beter betaalden zien een vorm van hybride werken meer zitten dan de werknemers met lagere lonen. Van degenen die meer dan 45.000 pond per jaar verdienen, wil 47 procent hybride werken. Dat percentage stijgt tot 54 procent bij hen die meer dan 125.000 pond incasseren. Bij de groep die minder dan 30.000 pond verdient, kiest slechts 38 procent voor hybride werken; 50 procent wil voltijds naar kantoor.

De leefsituatie maakt niet zoveel verschil. Van de singles zou 48 procent gaan voor een mix van kantoor en thuis, van de samenwonenden 46 procent en van de gehuwden 50 procent.

Bij de integratie van nieuw aangeworven werknemers is er een uitgesproken voorkeur: 80 procent van de jongeren en 71 procent van de ouderen wil dat dit gebeurt op kantoor.

Conclusie: hou bij de retour goed rekening met de verwachtingen en forceer niet in de ene, noch in de andere richting. Voor organisaties die tijdens corona bleven werken op kantoor of voor deze die voor de pandemie al hybride werkten, is het natuurlijk een ander verhaal.

Bron: www.totem.team (platform voor management van werknemerservaring)

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen