< Terug naar overzicht

Hybride werken: pas op voor ‘tikkende tijdbom’

Veel bedrijven zijn onzeker over hoe ze hybride werken zullen organiseren, zo blijkt uit een Britse studie. Zij zouden wel het personeel raadplegen over hun voorkeur voor de manier waarop ze terugkeren naar kantoor. Het is hen geraden dat ook echt te doen.

Volgens een enquête bij 528 bedrijfsleiders door een HR-dienstverlener zou in juni 46 procent van de respondenten nog niet beslist hebben hoe ze het hybride werken zullen organiseren. Bij bedrijven met meer dan 150 werknemers stijgt dit percentage tot 58 procent. Ongeveer een derde zou de beslissing overlaten aan de afdelingen.

Ondanks de grote onzekerheid, is 77 procent ervan overtuigd dat de directie het hybride werken volledig zou ondersteunen. Opvallend is dat 81 procent zegde de werknemers te hebben geconsulteerd over hun voorkeuren of dat nog te zullen doen. Bijna driekwart van deze bedrijven gaf aan dat deze input een significante invloed zou hebben op hun benadering. Maar opgelet: 7 procent signaleerde ook dat de raadpleging zoveel verdeelde meningen opleverde, dat ze van geen nut was voor de beslissingen over de aanpak.

Desondanks blijft consultatie een noodzaak. Volgens het rapport zal het gebrek eraan een tikkende tijdbom instellen. Het zal leiden tot algemene sociale conflicten en tot het weigeren van nieuwe contractuele afspraken door individuele werknemers. Dit kan uitmonden in ongewenste ontslagen van werknemers die zich niet terugvinden in de gekozen formule van hybride werken.

Mogelijke oplossingen zijn doorgedreven persoonlijke communicatie, toelaten van meer flexibiliteit en vooral het nemen van voldoende tijd tijdens een overgangsperiode.

Bron: peoplemanagement.co.uk

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen