< Terug naar overzicht

Hybride werken? Alleen door beter samenwerken.

De slagingskans van hybride werken hangt af van de samenwerking tussen collega’s. Dat blijkt uit een onderzoek door een HR-dienstverlener bij meer dan 400.000 werknemers van Nederlandse bedrijven. Hierin geeft 63 procent aan dat het hybride werken een grotere kans van slagen heeft als de samenwerking goed is.

Voor 77 procent van werkend Nederland was het thuiskantoor tijdens de coronapandemie de uitvalsbasis. Een bijna even groot percentage (76 procent) wil ook na de crisis deels thuis blijven werken in een hybride werkmodel. En 63 procent van de respondenten denkt dat hybride werken blijvend is.

Als deze meerderheid gelijk heeft, verandert dit de manier waarop organisaties hun personeel kunnen motiveren. ‘Zachte’ factoren als uitgesproken waardering, vertrouwen en flexibele werktijden worden bijvoorbeeld belangrijker. Maar ook de professionele relaties staan onder druk. Hoe onderhoudt men een goede verstandhouding tussen collega’s en met klanten vanuit het thuiskantoor?

“Er zijn praktische, realistische manieren om teams en organisaties te ondersteunen en voor te bereiden op het hybride werkmodel. Door continu te luisteren, kan op de lange termijn een team van betrokken medewerkers worden gecreëerd”, luidt het bij Effectory, dat de enquête uitvoerde. De resultaten laten zien dat werknemers die een goede thuiswerkregeling hebben onder andere een beter werk-privé-evenwicht ervaren (26 procent), beter met werkdruk kunnen omgaan (22 procent) en meer vertrouwen in hun directie hebben (13 procent).

Bron: hrpraktijk.nl

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen