< Terug naar overzicht

Humor doet kans op burn-out dalen

Humor heeft een duidelijk effect op het welzijn van werknemers. Wie de humor van iets inziet, zal zich beter voelen. Dat is ‘zelfversterkende’ humor. ‘Verbindende’ humor is nog een vorm van positieve grappenmakerij. Die humor dient om anderen op te peppen en om een goede groepssfeer te creëren.

Anja Van den Broeck, arbeids- en motivatiepsychologe aan de HUB, bestudeerde het verband tussen het gebruik van positieve vormen van humor, werkplezier en de kans op een burn-out. Samen met haar collega’s van de KU Leuven en Nederlandse onderzoekers, concludeert Van den Broeck dat grapjes maken op en over het werk het werkplezier verhoogt en de kans op een burn-out vermindert.

Humor heeft een duidelijk effect op het welzijn van werknemers, blijkt uit het onderzoek. Van den Broeck: “Je focussen op wat grappig is aan een bepaalde situatie kan zeer effectief zijn. Wie de humor van iets inziet, zal zich beter voelen.”

“Het welzijn op het werk wordt ook bepaald door andere factoren, zoals werkdruk, sociale relaties en rolconflicten, maar toch valt het belang van humor op”, legt Van den Broeck uit.

“Werkplezier, personeelsverloop, jobtevredenheid en verbondenheid met de organisatie zijn aan elkaar gelinkt. Zelfs de financiële resultaten gaan erop vooruit als werknemers meer plezier beleven aan hun job. Werkgevers hebben dus niets te verliezen bij humor op de werkvloer. Integendeel zelfs. Mijn advies: verwijder zoveel mogelijk stressoren uit de dagelijkse werkomgeving en geef humor de ruimte.”

Bron: HUB

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen