< Terug naar overzicht

HRPro.be ziet het levenslicht

Op 5 december 2016 richtten 7 HR-verenigingen, samen met de structurele partners VBO en VDAB, een nieuwe, overkoepelende vereniging op: HRPro.be. Het wil de HR-wereld een platform geven en mee laten werken aan de arbeidsmarkt van morgen. In tegenstelling tot de ons omringende landen, had Belgiƫ nog geen nationale vereniging voor HR.

Het gaat om de beroepsverenigingen VOV lerend netwerk, VHR West-Vlaanderen, ProHR Oost-Vlaanderen, PM Club, HR Lab, VDP Antwerpen en VOCAP. Samen verbinden ze meer dan 1600 HR-professionals. “Vandaag zijn het vooral verenigingen uit het noorden van het land, maar de deur staat wagenwijd open voor andere verenigingen”, zegt kersvers voorzitter David Ducheyne.

VBO en VDAB zetten mee hun schouders onder dit initiatief. “Voor ons is het een meerwaarde dat we in dossiers zoals vergrijzing en langer werken, digitalisering, jongeren, nieuwe economieën, ... bij HR ook een klankbord en gesprekspartners hebben”, stelt Bart Buysse, directeur-generaal van werkgeverskoepel VBO en ondervoorzitter van de jonge vereniging. “Dit creëert perspectieven voor de arbeidsmarkt. Deze vereniging kan een belangrijke bijdrage leveren in het maatschappelijk debat en in het beleidsvoorbereidend werk. De samenwerking met de structurele partners laat toe om de brug slaan met het beleid en de bedrijfswereld.”

“In 2017 zetten we onze tanden in het thema van langer werken. We starten ook een langetermijntraject rond de verdere professionalisering van het vakgebied”, stelt Ducheyne. “De bestaande verenigingen behouden hun werking en identiteit. Maar wat we samen beter doen, doen we beter samen. We danken alle bezielers, trekkers en sympathisanten die dit initiatief mogelijk hebben gemaakt, want hier is heel wat voorbereidend werk aan voorafgegaan”, besluit de voorzitter.

De raad van bestuur van HRPro.be werd als volgt samengesteld:

  1. David Ducheyne (voorzitter VHR West-Vlaanderen), voorzitter HRPro.be
  2. Bart Buysse (directeur-generaal VBO), ondervoorzitter
  3. Joris Vandersteene (directeur VOV lerend netwerk), ondervoorzitter
  4. Sophie D'Haene (voorzitter VDP Antwerpen), penningmeester.
  5. Inez Senecaut (voorzitter PM Club), secretaris
  6. Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB), bestuurder
  7. Lut Nelissen (coördinator HR Lab), bestuurder
  8. Hans van Stiphout (covoorzitter VOCAP), bestuurder
  9. Gert Thienpont (voorzitter ProHR Oost-Vlaanderen), bestuurder

Bron: HRPro.be


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen