< Terug naar overzicht

HRM is een ‘overschotberoep’

In een ranglijst van het Nederlandse arbeidsbureau UWV van beroepen met veel en weinig kans op werk, prijkt HRM bij de ‘overschotberoepen’. Er zijn voldoende kandidaten. Alleen voor rekruteerders zien de perspectieven op de arbeidsmarkt er beter uit.

Knelpuntberoepen

Op de Nederlandse arbeidsmarkt hebben ongeveer 30 beroepsgroepen momenteel de kansen voor het grijpen. Bij de knelpuntpuntberoepen vinden we vooral functies op midden-, hoger en wetenschappelijk beroepsniveau in de techniek, IT en in enkele specifieke niches.

Moeilijk te vinden zijn onder meer monteurs, gecertificeerde lassers, technisch tekenaars, programmeurs, docenten wis- en natuurkunde, opticiens, hoveniers en specialisten ouderengeneeskunde. Ook rekruteerders worden niet zo makkelijk gevonden, vooral dan rekruteerders die gespecialiseerd zijn in het vinden van ICT- en technisch personeel.

Overschotberoepen

Een overschot aan kandidaten is er onder meer voor de meeste HR-professionals, zeker voor personeels- en opleidingsfunctionarissen, re-integratiedeskundigen en adviseurs over werk en beloning.

Zitten ook in het kamp van het overaanbod: receptionist, administratief medewerker, conciërge of medewerker facilitaire dienst, secretaressen, boekhouders en financieel-administratief medewerkers. De toenemende digitalisering – in combinatie met de crisis – heeft de bijl gezet in deze banen. Ook de administratieve medewerker in de verzekeringssector heeft het moeilijk door de voortschrijdende digitalisering. Zelfs in de zorg- en welzijnssector is er te veel aanbod van hulpverzorgers, sociaal-culturele werkers en leiders van kinderopvang.

Bron: Personeelsnet (personeelsnet.nl)


Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen