< Terug naar overzicht

HRM in groeibedrijven: starten van een wit blad

Van niets ‘iets’ maken is de taak die u wacht wanneer u als allereerste HR-manager in een onderneming aan de slag gaat. Uitdaging is verzekerd, maar let u ook op de valkuilen? HRM-professor Koen Dewettinck (Vlerick Business School) toont de weg.

Eén HR-medewerker per honderd werknemers, dat is wat onderzoekers internationaal als maatstaf naar voor schuiven. Ook Koen Dewettinck, HRM-professor aan Vlerick Business School en directeur van het Centre for Excellence in People Performance, kan zich in die algemene regel vinden. “Al wil het niet zeggen dat ondernemers moeten wachten tot ze honderd werknemers in dienst hebben”, verduidelijkt hij. “In de praktijk stellen de meeste bedrijfsleiders een HR-manager aan vanaf dertig à vijftig werknemers. Doorgaans voelen ze zelf aan wanneer het tijd is om de personeelszaken, die ze in het begin vaak zelf behartigen, meer gestructureerd aan te pakken en aan een voltijdse kracht toe te vertrouwen.

In de meeste gevallen is de vraag naar professionalisering aan een specifieke uitdaging gelinkt. Welke vraag er ook voorligt, ze zal in belangrijke mate bepalen welke invulling de toekomstige HR-manager aan zijn/haar rol zal geven. Al naargelang van de problematiek zal hij/zij – zeker in de eerste fase – meer op rekrutering en selectie dan wel op jobclassificatie, retentie of prestatiemanagement focussen.

“Ik raad aan om klein te beginnen”, zegt Dewettinck. “Ga na waar de kansen liggen en bedenk oplossingen op maat van het bedrijf. In een onderneming met dertig medewerkers moet een HR-manager niet met een uitgebreide medewerkersenquête komen aandraven. Iedereen rond de tafel brengen en een goed gesprek hebben zal efficiënter en effectiever zijn.” Uit onderzoek weet Dewettinck dat een pragmatische aanpak helpt om geloofwaardigheid op te bouwen.

Voorts bleek dat het bijna onmogelijk is om van de ene naar de andere aanpak over te schakelen eens de trein vertrokken. Dewettinck: “De boodschap is dat een HR-manager niet te afwachtend mag zijn. Zijn/haar visie op de toekomst moet klaarliggen voor het bedrijf begint te groeien.” Ook belangrijk is consistentie.

Lees meer in het tijdschrift HR Square.

Als lid van HR Square ontvangt u niet alleen het tijdschrift, maar hebt u ook toegang tot de website met het archief en geniet u van stevige prijsreducties op de HR Square Seminaries, de HR Square Masterclass, de HR Square Conference en andere evenementen.

Hoe wordt u lid? Ga naar hrsquare.be/nl/word-lid of contacteer Pascale Lenaers, pascale.lenaers@hrsquare.be, 0471 85 70 42.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen