< Terug naar overzicht

HR-zaken regelen? Liefst via een app

Medewerkers regelen steeds liever hun HR-zaken met mobiele apps. Een overzicht van hun voorkeuren.

Medewerkers willen steeds vaker hun HR-zaken regelen via hun smartphone of tablet. De vraag hiernaar groeide het afgelopen jaar van 36 naar 41 procent. Werknemers vragen namelijk steeds meer eigen regie over hun HR-zaken: zeven op de tien medewerkers vinden dit belangrijk.

Dat blijkt uit onderzoek van clouddienstverlener Raet in Nederland. Het bedrijf ondervroeg hiervoor 1146 werknemers, 506 HR-managers en 117 bestuurders uit verschillende sectoren.

Tijd besparen

Tijdbesparing, dat is de belangrijkste reden voor medewerkers om zaken via de mobiele app te regelen. Ook vinden ze het belangrijk dat ze hun HR-zaken tijd- en plaatsonafhankelijk kunnen uitvoeren (32 procent). Mobiele apps kunnen hen hierbij goed ondersteunen.

HR-processen die medewerkers het liefst via een HR-app willen regelen, zijn het inzien van het rooster en ziekmeldingen doen (beide 66 procent), gevolgd door roosterwijzigingen doorgeven (63 procent) en het bekijken van de loonbrieven (58 procent).

Voor HR staat er in 2017 een belangrijke taak te wachten op het gebied van mobiele apps. HR moet zich namelijk veel meer gaan bemoeien met het bouwen van apps voor de organisatie. In het bijzonder ten voordele van het gebruiksgemak. HR weet namelijk hoe medewerkers hun werk beleven. Het bouwen van mobiele apps die echt aanslaan en het werk vergemakkelijken, is dus de taak van HR.

Medewerker neemt het roer over

Het onderzoek laat ook zien dat 64 procent van de medewerkers hun HR-zaken graag tijd- en plaatsonafhankelijk wil regelen. Medewerkers vinden het steeds belangrijker dat ze zelf aan het roer staan van alles wat met hun eigen HR-administratie te maken heeft. En ze verwachten van hun werkgevers dat zij dat digitaal ondersteunen.

Bron: PW De Gids (pwdegids.nl)

 

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen