< Terug naar overzicht

HR weet niet waar het talent in de organisatie zich bevindt

Meer dan zes op de tien HR-managers vreest dat ze hun meest talentvolle medewerkers zullen verliezen de komende vijf jaar. Anderzijds verzamelt slechts één op de drie HR-managers gegevens over het aanwezige talent in de organisatie.

Dat blijkt uit een enquête van vakblad HRO Today Institute en consultant Loudhouse bij 500 HR-managers in Europa. 61 procent van de respondenten zegt te vrezen dat de komende vijf jaar talentvolle medewerkers de organisatie zullen verlaten. Toch verzamelt en analyseert slechts 33 procent data over het aanwezige talent in de organisatie.

Bijna een derde (29 procent) van de ondervraagde HR-managers maakt zich zorgen over de kwaliteit en de betrouwbaarheid van de beschikbare personeelsgegevens. Acht op de tien geeft toe dat HR-data zeer waardevol zijn voor de organisatie, maar een vijfde weet niet goed wat te meten.

Slechts vijf procent maakt gebruik van HR-data bij beslissingen over talentrisico’s en 53 procent slaagt er niet in een personeelsplanning op te maken op langere termijn.

Bron: www.hrmagazine.co.uk

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen