< Terug naar overzicht

HR vertrouwt nog te veel op instinct in plaats van inzicht

HR worstelt nog vaak met harde data om inzicht te krijgen in de vaardigheden aanwezig in de organisatie en welke vaardigheden nodig zijn in de toekomst. Voor de analyse wordt nog te vaak op instinct en buikgevoel vertrouwd.

Minstens de helft van de lacunes in beschikbare vaardigheden en competenties in de organisatie kan overbrugd worden als HR zich meer zou baseren op concrete data, stelt een onderzoek van de Britse HR-dienstverlener Capita Resourcing. Uit een rondvraag bij 350 HR-professionals, 500 bedrijfsleiders en meer dan 2000 werknemers blijkt dat HR er nog te weinig in slaagt data-gedreven beslissingen te nemen ondanks – of wegens – de veelheid van HR- en personeelsdata waarover het beschikt.

Nochtans zegt de overgrote meerderheid van HR-professionals (83 procent) dat data analytics belangrijk zijn om op een betere manier aan talentmanagement te doen. Acht op tien respondenten geven toe dat ze te weinig zicht hebben op het potentiële talent aanwezig in de organisatie. Bijna de helft van de HR-professionals zegt dat data analytics zou toelaten toekomstige tekorten aan vaardigheden vroegtijdig te voorspellen.

HR-professionals zijn er zich ook van bewust dat ze meer beslagen moeten worden in data analytics omdat het anders nog moeilijker wordt om het juiste talent aan te werven.

Bron: HR Review

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen