< Terug naar overzicht

HR verliest anderhalve dag per week door administratieve rompslomp

Anderhalve dag of 12 werkuren per week. Dat is de tijd die u als HR-medewerker gemiddeld wekelijks besteedt aan administratieve taken.

Hoeveel uren besteedt u als HR-medewerker wel niet aan het beantwoorden van mailtjes en het verwerken van administratie? Clouddienstverlener ServiceNow rekende het uit. Gemiddeld bent u 12 uur per week kwijt aan administratie.

Efficiëntie vaak zoek

Al die administratieve processen hebben hun weerslag op de productiviteit van HR-afdelingen. Zo besteden HR-professionals op dit moment een derde van hun tijd aan het beantwoorden van routinevragen, in de meeste gevallen per e-mail.

Ook binnen het onboardingproces is er vaak sprake van veel inefficiëntie, hoewel dit proces doorgaans gestandaardiseerd is en eenvoudig geautomatiseerd kan worden. Het gaat hierbij om ongeveer tien of meer interacties en vijf afdelingen die voorbereid moeten zijn op de eerste werkdag van een nieuwe werknemer.

'Lean HR'

HR kan veel van die tijdsverspilling al tegengaan door bepaalde processen te automatiseren, maar ook door HR-processen efficiënter in te richten. Bijvoorbeeld door processen als recruitment of strategische personeelsplanning ‘lean’ te maken.

Bron: PW. (pwnet.nl)

 

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen