< Terug naar overzicht

HR verdrinkt in informatie

De hoeveelheid informatie die beschikbaar is over medewerkers neemt razendsnel toe. Maar nog niet één op de vier HR-afdelingen kan die informatiestroom omzetten in relevante actie. De informatiestroom neemt bovendien razendsnel toe. In 2011 beschikte HR over 2,5 keer meer informatie dan drie jaar daarvoor.

Dat blijkt uit het 2013 Global Assessment Trends Report van SHL. Wereldwijd heeft 77 procent van de HR-professionals geen idee hoe het beschikbare menselijk potentieel bijdraagt aan de financiële resultaten van de organisatie. Nog niet de helft van de onderzochte organisaties gebruikt beschikbare informatie over het talent binnen de organisatie om strategische besluiten te nemen.

De meerderheid van de bijna zeshonderd ondervraagde HR-professionals zegt overweldigd te zijn over de enorme hoeveelheid informatie over het personeel en men worstelt met het destilleren van nuttige inzichten.

Sociale media


Strategische personeelsplanning en het analyseren van informatie over het talent binnen de organisatie staan in de prioriteiten top vijf. Desondanks geeft minder dan de helft van de respondenten (44 procent) aan dat hun organisatie objectieve gegevens over competenties en vaardigheden gebruikt om beslissingen te nemen over het personeelsbeleid en slechts 18 procent van de HR-professionals is op dit moment tevreden met de manier waarop hun organisatie de gegevens beheert.

Ook met de informatie afkomstig van sociale media wordt weinig consequent omgegaan. Ongeveer 60 procent gebruikt sociale media als wervingsinstrument of heeft plannen om dat te doen. De informatie die via sociale media wordt verworven over nieuwe medewerkers draagt volgens het onderzoek bij aan de vloedgolf van informatie, maar ook deze gegevens worden nauwelijks gebruikt.

Minder dan 30 procent is van mening dat informatie die wordt gevonden op sociale media nuttig is om te bepalen of een kandidaat bij de organisatie past en niet meer dan 11 procent vindt die informatie cruciaal bij het maken van de beslissing om iemand al dan niet aan te nemen. 88 procent van de werkgevers zegt te twijfelen aan de betrouwbaarheid van informatie die wordt gevonden via sociale media.

Bron: People Management

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen