< Terug naar overzicht

HR-uitdagingen voor 2022: veerkracht en aantrekken talent

Het aantrekken van nieuw talent is samen met ‘veerkracht en welzijn’ de grootste HR-uitdaging voor Belgische bedrijven. Iets meer dan vier op de tien Belgische ondernemingen plaatsen het welzijn en de veerkracht van hun werknemers in de top 5 belangrijkste HR-uitdagingen.

Welzijn en veerkracht staat bij 43 procent van de Belgische bedrijven bovenaan de prioriteitenlijst, gevolgd door het aantrekken van nieuw talent. Zo blijkt uit de jaarlijkse internationale werkgeversenquête ‘The Future of Work and People’ van HR-dienstverlener SD Worx. De top vijf van prioriteiten wordt vervolledigd door talentontwikkeling en interne mobiliteit, telewerk en hybride werken en personeelskosten onder controle houden.

Groot verschil met vorig jaar

Het verschil met vorig jaar is groot. Toen waren bedrijven nog vooral bezig met operationele HR-taken: loonberekening, loonbetaling en HR-dienstverlening aan werknemers werden gezien als hun belangrijkste uitdagingen.

Ook internationaal is de focus op mensen voor alle twaalf ondervraagde landen merkbaar, met ‘welzijn en veerkracht van het personeel’ dat in de helft van de onderzochte landen bovenaan staat. In België staat enkel het aantrekken en aanwerven van nieuw talent op gelijke hoogte als het welzijn van het personeel, net als in Frankrijk. Britse bedrijven vinden personeelsretentie en -verloop dan weer de meest uitdagende HR-taak voor de komende jaren. Duitse bedrijven maken zich zorgen over de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen