< Terug naar overzicht

HR-trends bij Top Employers: betere communicatie, social leren en maatwerk in beloning

Het aantal door Top Employers gecertificeerde Belgische bedrijven is in 2020 weer gegroeid, dit jaar zelfs met 15 procent, meteen de grootste stijging in vijf jaar. Het wijst op het toenemende belang van personeelsbeleid in bedrijven, waar HR niet langer alleen maar op de hoogte wordt gebracht van de bedrijfsstrategie, maar deze daadwerkelijk mee bepaalt en uittekent.

“In de war for talent is het Top Employers-certificaat een dubbel wapen. Enerzijds geeft het aan dat het bij een bedrijf echt wel aangenaam werken is en dit in de breedste zin van het woord want het betreft niet alleen de ‘simpele’ verloning en vakantiedagen, maar ook opleidingen, begeleiding, langetermijnvisies voor zowel het personeelslid als zijn/haar afdeling en bij uitbreiding het bedrijf. Anderzijds is het een uitstekend argument voor het bedrijf om bepaalde profielen te zoeken voor bepaalde functies. Gezien Top Employers een wereldwijd keurmerk is, weten werkzoekenden meteen dat ze bij een gecertificeerd bedrijf goed zitten en vaak voor langere tijd”, zegt Steven Van Raemdonck, Country Manager van Top Employers Institute België.

Het jaarlijkse certificeringsproces (het Top Employers-certificaat is maar één jaar geldig en bedrijven moeten jaarlijks opnieuw doorgelicht worden om het te behouden) bracht enkele trends aan het licht. Zo is er merkbaar meer transparantie in het HR-beleid en wordt er veelal sneller, beter en vollediger gecommuniceerd met het personeel na een strategische beslissing. Personeel weet dus sneller en duidelijker wat de rechtstreekse gevolgen zijn van een bepaalde bedrijfsbeslissing, zowel voor hem als voor de afdeling waar hij werkt. Het sneller en beter informeren zorgt voor veel meer rust op de werkvloer, wat het gehele bedrijf ten goede komt.

Een andere trend is social learning, waardoor medewerkers van mekaar leren, al dan niet digitaal. Ze worden steeds vaker betrokken om elkaars engagement te verhogen en de motivatie te versterken. Een mooi voorbeeld hiervan is de zogenaamde lunch & learn waar kennis en ervaring worden gedeeld tijdens de lunch.

Voorts wordt belonen almaar meer werk op maat. Het cafetariaplan blijft uiteraard een belangrijke factor, maar steeds vaker worden de verloning en aanverwanten aangepast aan de specifieke noden van de individuele werknemer en zijn/haar gezinssituatie, levensfase en andere.

Nieuwe namen

In 2020 telt de lijst van Top Employers 14 nieuwe namen, waaronder industriële kleppers met wereldfaam als Alstom (treinen) en Besix (bouw), maar ook technologisch-innovatieve wereldspelers als Materialise (3D printing). “Het doet deugd te zien dat de lang ondervertegenwoordigde sectoren als Bouw of regio’s als Wallonië aan een inhaalbeweging bezig zijn. Indien bedrijven zoals Alstom en Besix vragen om doorgelicht te worden, geeft dat aan dat zelfs als ze wereldspelers zijn, met succesvolle filialen en activiteiten op alle continenten, ze het toch belangrijk vinden om de beste voorwaarden te scheppen voor hun personeel, en dit op alle niveaus. Nochtans zou je kunnen denken dat hun naam en weerklank volstaan om de juiste profielen aan te trekken, maar toch doen ze die extra inspanning. Ook geeft de komst van deze bedrijven aan dat de economie in het Franstalige landsgedeelte stilaan aan een inhaalbeweging bezig is”, zegt Van Raemdonck.
Met banken AXA en Crelan zijn er ook weer ‘herkenbare namen’ gecertificeerd. “Het toont nog maar eens het belang van een gedegen personeelsbeleid aan,” aldus Van Raemdonck.

De in 2020 voor het eerst gecertificeerde bedrijven zijn: Alpha Crédit, Alstom, AXA Belgium, Besix Group, Crelan, Daoust, DHL Global Forwarding Belgium, DHL Supply Chain Belgium, Imperial Tobacco Belgium, IPG, Materialise, Suez Recycling & Recovery Belgium, TUC RAIL, Worldline en Zoetis Belgium.

Behaalden het keurmerk Top Employer België/Belgique 2020: AS Watson Health & Beauty Benelux, AbbVie SA, AG Insurance, Akka Benelux, AlphaCredit, Audi Brussels, AXA Belgium, Beobank, BESIX Group, Business & Decision Belgium, Capgemini Belgium, Cegeka, Compass Group BelgiLux, Crelan, Daoust, DEME, Elia, ERIKS, IPG, KONE, KPMG Belgium, Loterie Nationale/Nationale Loterij, Luminus, Materialise, Ordina Belgium, Puratos, Randstad Group Belgium, Retail Concepts, SAS Institute, Sibelga, Smals, Sogeti Belgium, SPIE Belgium, STIB-MIVB, SUEZ Recycling & Recovery Belgium, TUC RAIL, Umicore, UNILIN, UZA, UZ Leuven, UZ Brussel, Wolters Kluwer, Worldline en Zoetis Belgium.

Behaalden de keurmerken Top Employer België/Belgique 2020 en Top Employer Europe 2020: Alken-Maes, Alstom Belgium, Avanade Belgium, BNP Paribas Fortis, British American Tobacco Belgium, CGI Belgium, CHEP Benelux, Cognizant Technology Solutions, DHL Global Forwarding Belgium, DHL Supply Chain Belgium, Imperial Tobacco Belgium, Infosys Limited, JT International, KUEHNE + NAGEL Belgium, Lidl Belgium, Makro Cash & Carry Belgium, NN Belgium, Novartis, NTT Belgium, Orange Belgium, PageGroup, PepsiCo BeLux, Philip Morris Benelux, Saint-Gobain, Sandoz, Santander Consumer Finance Benelux, SAP Belgium, Savencia Fromage & Dairy Benelux / Fromunion en TATA Consultancy Services Belgium.

Lees meer over

Geef als eerste een reactie

Om reacties te kunnen geven moet u inloggen
< Terug naar overzicht

U zoekt, u vindt !

HR Square | Magazine, E-zine, Netwerk, Website, Seminaries, ...

Word nu lid !
Geniet van de voordelen